top of page
  • Lively

Tinder voor zakelijke events? De kracht van matchmaking software


Als eventorganisator ben je altijd op zoek naar nieuwe manieren om de kwaliteit van je evenement te verbeteren. Een goede manier om dit voor elkaar te krijgen is door deelnemers makkelijker met elkaar in contact te laten komen. Je deelnemers komen immers veelal naar je event om relevante mensen te ontmoeten en contacten op te doen.

 

Maar hoe stimuleer je die ontmoetingen? Het antwoord is simpel: door gebruik te maken van hoogwaardige matchmaking software, speciaal voor evenementen. 

 

Waarom zou je gebruik maken van een matchmaking tool?

Matchmaking tools kunnen jouw zakelijke event op verschillende manieren verrijken. We geven je vijf voorbeelden:

  1. Je verbetert de kwaliteit van je event omdat je gerichte netwerkmogelijkheden aan je deelnemers biedt.

  2. Je maakt het deelnemers makkelijker om met elkaar in contact te komen en zo potentiële zakenpartners, klanten of medewerkers te vinden. 

  3. Je genereert meer leads en sales door deelnemers voorafgaand aan het evenement met elkaar in contact te brengen en een ontmoeting tijdens het evenement te faciliteren. Hierdoor  leveren ze al een return on investment voordat het evenement van start gaat. 

  4. Je bespaart deelnemers tijd en moeite door matchmaking in te zetten om deelnemers vooraf aan elkaar te verbinden op basis van wederzijdse behoeften. Zo weten deelnemers al voor aankomst wie ze zullen ontmoeten. 

  5. Je verbetert de ervaring voor deelnemers door ze te helpen met de juiste mensen in contact te komen en zo waardevolle netwerkmogelijkheden te creëren.

Hoe werkt zo’n B2B matchmaking tool nu precies?

Zoals bij het inzetten van veel technologieën, begint het bij het bepalen van de doelstellingen van je evenement. Wat wil je met zo’n netwerktool bereiken? Wat willen je deelnemers bereiken? Welk soort contacten zijn het meest waardevol voor je deelnemers? Op basis van deze doelstellingen creëer je vragen, regels en grenzen. Deze worden verwerkt in de matching tool.  

 

Vervolgens is het in gebruik nemen van een matchmaking tool heel eenvoudig. Het proces lijkt vanaf hier op die van de bekende datingapps. Voordat je event van start gaat, nodig je alle bezoekers, sponsoren, exposanten en alle andere deelnemers uit om zich aan te melden op het platform. 

 

Iedereen beantwoordt een aantal vragen gericht op jouw evenement én gericht op hun persoonlijke kenmerken. Deze vragen kunnen voor ieder bezoekerstype anders zijn. Op basis van deze vragenlijst wordt een profiel gecreëerd, dat naar wens aangevuld kan worden met andere details. 

 

And that’s where the matchmaking magic will happen… 

De matchmaking tool is zelflerend en gaat met gebruik van artificial intelligence (AI) alle profielen en vragenlijsten af. Op basis daarvan en aan de hand van de doelstellingen, zal de tool automatisch relevante deelnemers aan elkaar voorstellen. 

 

Deelnemers kunnen vanaf dat moment in de tool zien welke personen er worden aanbevolen. Zij kunnen aangeven in wie ze interesse hebben, een chatbericht sturen of gelijk een voorstel doen om elkaar te ontmoeten tijdens het evenement. 

 

Zo begint het netwerken al voordat het event is begonnen. Op deze manier kunnen de deelnemers gericht contacten leggen die uiteindelijk waardevollere connecties opleveren. Netwerken 2.0 dus!


Wat voegt zo’n matchmaking tool verder toe?

De functionaliteiten stoppen niet bij het matchen van deelnemers. Het platform komt namelijk samen met een handige app voor je smartphone. Deze kan je inzetten als volwaardige event app. Zo kan je het platform helemaal branden in de huisstijl van je event. Er zijn verschillende mogelijkheden om programma’s en persoonlijke agenda’s weer te geven. Of laat plattegronden in de app zien zodat deelnemers makkelijk hun sessie of de beursvloer kunnen vinden. Daarnaast is er een breed scala aan sponsormogelijkheden. Door deze slim in te zetten verdien je de kosten van het platform snel weer terug.  

 

Kortom, het is niet de vraag óf je tijdens je zakelijke event gebruik wilt maken van een matchmaking tool, maar het is de vraag wanneer je dat gaat doen. Anno 2024 kan je eigenlijk niet meer zonder! Wil jij meer weten over het inzetten van matchmaking software op jouw event? Neem dan contact met ons op!


68 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page