top of page
  • Lively

L&D Trends

Bijgewerkt op: 3 jun. 2020

Drie trends die voortduren in Learning & Development


De trends voor 2018-2019 weerspiegelen de uitdagingen en kansen voor professionals om een effectieve leerervaring te creëren. Medewerkers moeten tegenwoordig de verwachtingen in een zo kort mogelijke tijd behalen, tijdens elke fase van hun carrière.


Een succesvolle learning & development strategie onder leiding van HR-managers kan een veelbelovende toekomst brengen voor bedrijven. Organisaties die learning & development integreren in de algehele bedrijfsstrategie winnen op verschillende manieren:


  • Ze verhogen de motivatie

  • Versterken werknemers

  • Maken de investering in training effectiever


Een one-size-fits-all training is niet langer effectief


Traditionele leermethoden zijn verouderd en omdat opleidingsinstellingen overgaan naar efficiëntere en goedkopere learning & development methoden, moeten ook de bedrijven dat doen.


Het helpen van medewerkers om hun potentieel te bereiken vereist een grondige aanpak. Er zijn verschillende werkwijzen en methoden die kunnen worden gebruikt om de competenties te verbeteren, en dankzij technologie zijn de mogelijkheden eindeloos.


Dankzij de globalisering, zijn er innovatieve en meer werknemersgerichte learning & development methoden, waardoor er een verbetering is in de werkwijzen, betrokkenheid en prestaties, wereldwijd. De beste benadering van het leerproces evolueert voortdurend waarbij de toepassingen zo goed mogelijk proberen aan te sluiten op onze psychologische aard. Wat betekent dat de moderne learning & development inspeelt op de individu en mens.


Gepersonaliseerd leren is een groeiende markt. Met meer dan 4.000 cursussen beschikbaar, wordt voorspeld dat de waarde van de ‘’Massive Open Online Course Market’’ alleen al in 2020 zal stijgen naar 8,50 miljard USD.


Om goede medewerkers te behouden, bevestigt het tijdschrift Forbes dat de mogelijkheden voor promotie en professionele ontwikkeling op de vierde plaats staan als belangrijkste factor om goede werknemers te behouden. Medewerkers hebben een sterke behoefte om te presteren en moeten worden doorontwikkeld met de meest actuele en relevante kennis om het werk te blijven uitvoeren en de verwachtingen te overtreffen.


HR-afdelingen zijn verantwoordelijk voor het implementeren van positieve veranderingen in learning & development, voor het bereiken van de gewenste impact op organisaties. Op operationeel niveau zijn HR-managers verantwoordelijk voor het identificeren van de verschillen in vaardigheden tussen werknemers en het vinden van effectieve trainingen om deze verschillen te verkleinen.


Mensen hebben het vermogen om elke vaardigheid te begrijpen of te ontwikkelen. Tientallen jaren van onderzoek door wetenschappers, HR-managers, CEO’s, docenten en psychologen hebben een lange lijst met beschikbare trainingsmethoden opgeleverd. Wij belichten hier de nieuwste en opkomende trends voor learning & development voor 2018-2019.


Gamification

Games zijn de oplossing voor veel hedendaagse HR-problemen.

Een studie gepubliceerd in Nature vermeldde hoe gamification werkt als een krachtig hulpmiddel voor cognitieve verbetering. Focus, enthousiasme, regels, competitie, punten verdienen, dit zijn enkele voorbeelden van de vele kwaliteiten die tot leven komen wanneer we spelen, het zou leuk zijn om ze voor een beetje meer dan alleen Monopoly te gebruiken, toch?


Games hebben zich ook bewezen voor bijvoorbeeld recruitment en trainingen. Het gamificeren van recruitment bespaart namelijk geld en trekt betere kandidaten aan. Gamification kan worden geïntegreerd in het recruitmentproces met betrekking tot gedragstesten, bedrijf gerelateerde quizzen, enz. Het proces stimuleert kandidaten om in contact te komen met het bedrijf, waarbij recruiters tegelijkertijd kunnen evalueren of ze geschikt zijn.


Trainingen met gamification verhogen de prestaties van mensen. HR-managers realiseren zich dat het plezier en de betrokkenheid worden verhoogd en de omgeving voor presteren en leren wordt verbetert. Maar waarom? Vooral omdat het mogelijk wordt om te leren op eigen tempo. Linkedin's 2018 Workplace Learning Report, verteld dat 58% van de werknemers liever in hun eigen tempo leren.


Van het betrekken, inspireren tot het trainen van medewerkers, elk bedrijf kan profiteren van gamification.


Microlearning

Een andere grote trend voor learning & development methodes is microlearning, wat voornamelijk gaat over het in kleine brokjes aanreiken van persoonlijke en specifieke kennis. De methode wordt in vele vormen gebruikt met als duidelijke voorbeelden; korte video's, infographics en simpele spellen waar het internet vol van staat.

Het is bewezen dat 'fragmentatie' een bekend kenmerk is voor succesvolle coaching, management en leiderschap. Microlearning is gebaseerd op het aanpassen van de educatieve benadering op de concentratieboog van mensen in 2018, welke korter is dan 10 seconden. Zoals bijvoorbeeld een omgeving met korte training modules die in eigen tempo gebruikt kunnen worden, een trend die breed geïmplementeerd wordt door HR-managers, omdat het proces sneller, efficiënter en gemakkelijker te verwerken is voor de leerling. Een ander goed voorbeeld zijn de visuele werknemershandleidingen. Een werknemershandleiding die microlearning technieken hanteert, moet op afbeeldingen zijn gebaseerd en niet op te veel woorden, zoals infographics.


Microlearning probeert specifieke en uitgedachte delen van informatie te delen via korte fragmenten. De aanpak biedt de mogelijkheid om werknemers nieuwe kennis, werkwijzen, en doorlopende training aan te bieden zonder dat de verveling toeslaat. Vanuit een ruw format kunnen verschillende alternatieven worden gemaakt om dezelfde kennis over te brengen, zoals bijvoorbeeld: het aanbieden van video, infographic, tekst en audio over hetzelfde onderwerp.


Virtual and Augmented Reality Virtuel en Augmented Reality zijn andere opkomende technieken voor learning & development. Het is met name erg populair omdat het medewerkers in staat stelt om in ‘real-time’ met het echte materiaal te werken.

De combinatie van kennis en ervaring is zeer nuttig, VR en AR verbeteren learning & development met levendige beelden, een samenwerking die is ontstaan uit de gamification-theorie en vervolgens is uitgebreid met nieuwe technologie. Wanneer kennis en content worden versterkt door een levendige beleving, is de impact op de hersenen aanzienlijk hoger, er worden emoties geproduceerd en dat leidt tot sterkere positieve herinneringen.

VR is zeer nuttig gebleken voor het trainen van nieuwe werknemers, omdat het kosteneffectief is, onafhankelijk van geografische beperkingen, interactief en het trekt de aandacht.

Met VR en AR kun je de ervaring aanraken en voelen, het is een methode die vooral waardevol is voor het aanleren van vaardigheden met hoge risico's en complexe procedures, zoals technische en mechanische taken. De technologie kan ook worden gebruikt voor typische en minder 'gevaarlijke' vormen van training. Een 'niet-gevaarlijke' oefening kan een rollenspel zijn, over bijvoorbeeld het omgaan met een lastige klant.

VR-training kan nieuwe medewerkers helpen het gevoel te geven dat ze meer op hun gemak, bekwaam en geacclimatiseerd voelen wanneer ze aan hun nieuwe baan beginnen. Volgens Wire beweren sommige bedrijven dat het gebruik van VR in trainingen ook de retentie verhoogt.

71 weergaven0 opmerkingen
bottom of page